Over mij

Bregje Taalman (1973)

Bregje Taalman (1973)

mindfulnesstrainer/ psycholoog NIP / lifecoach

Over mij

Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als mindfulnesstrainer, psycholoog en coach, zowel individueel als in groepsverband. Het blijft me inspireren als ik zie hoe mensen stil worden en aandacht krijgen voor datgene wat er werkelijk speelt in hun leven.

Naast de ‘formele’ 8-weken training zie ik veel meerwaarde in het koppelen van mindfulnessmethoden, inzichten en oefeningen aan thema’s, levensgebieden en de verschillende rollen die we vervullen. Daarom maak ik een onderscheid in basistrainingen mindfulness en trajecten op maat, zoals je ook terugziet bij het aanbod.

Ook bied ik naast het mindfulnessaanbod , (positief) psychologische begeleiding en training aan. Zie mijn anders site www.praktijkvoorpositievepsychologie.nl.

Insteek en aanpak

Ik steek in mijn begeleidingen in op stil gaan staan, stil worden en aandachtig opmerken wat er gaande is, in jezelf, in je werk, in je relatie of op welk gebied dan ook.

Mijn ervaring is dat door deze ruimte te ervaren, vanzelf helder wordt wat er gaande is. Mindfulnessoefeningen, en het beoefenen van een aandachtvolle houding geven daarin een mooie leidraad. Ook werk ik met elementen en praktische oefeningen uit de positieve psychologie, natuurcoaching en lifecoaching.

Vervolgens gaat het ook om in actie komen, stappen zetten, soms naar een doel toewerken. Hoe blijf je aandachtig, juist in beweging, als je stress ervaart en als er een beroep of voortdurend appèl op je wordt gedaan. Juist daarin zit mijn inziens ook de kracht van je eigen ruimte weten en van daaruit blijven handelen.

 

Mijn achtergrond:

Als ontwikkelingspsycholoog was ik al langere tijd geinteresseerd in andere levensvisies en andere manieren van omgaan met ‘problemen’. Op een reis in Thailand (1998) deed ik een retreat in het boeddhistische klooster, waar ‘Mindfulness with breathing’ werd beoefend. Hier raakte ik geboeid en gepassioneerd door meditatie en een andere kijk op psychologie. Terug in Nederland ben ik verder gegaan mijzelf hierin te ontwikkelen aan de school voor zijnsorientatie. Hierna volgde ik verschillende mindfulness-trainingen en de trainersopleiding ‘Aandachtgerichte cognitieve gedragstherapie gebaseerd op Mindfulness’ bij het GITP-PAO. Ook rondde ik de Life-coach opleiding af en de opleiding tot Revalidatie- en Arbeidsspecialist.

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ontwikkel mij graag, en houd ervan in beweging te blijven en mijn ideeen vorm te geven. Samen met mijn man (en gezin) zoeken we ook steeds naar de juiste balans in ritme & structuur, in vrijheid leven, vormgeven van creatieve ideeen en tegelijkertijd rust & gelijkmoedigheid ervaren.

Ik heb in verschillende organisaties gewerkt, zoals psycholoog/ mindfulnesstherapeut bij een GGZ-instelling en psycholoog/ trainer in een revalidatiecentrum. Zie verder mijn linkedin-profiel.

 

In mindfulness-indepraktijk en praktijkvoorpositievepsychologie bied ik trajecten op maat aan.

Psycholoog NIP (lidnummer 28584; www.psynip.nl)
Gecertificeerd lifecoach.
Lid van de Vereniging voor Mindfulness.(www.verenigingvoormindfulness.nl).
(momenteel in aanvraag voor lidmaatschap VIV Nederland; www.vivnederland.nl)

Ik heb verschillende samenwerkingen:
Picture Your Life (www.picture-your-life.nl)
Mydailylifestyle (www.mydailylifestyle.com)
Brenda Boele van LEVcoaching (www.levcoaching.nu).
Eemlandmediation (www.eemlandmediation.nl)
Forsa (www.versterkdeopvoeding.nl)
Stapin coaching (www.stapin.nu)